Introductie:

Oxandrolon is een anabool-androgene steroïde (AAS) dat wordt gebruikt voor verschillende doeleinden. Het wordt vaak gebruikt bij het behandelen van aandoeningen zoals osteoporose, spierverlies, HIV / AIDS, chronische infecties, brandwonden, ziekte van Paget en vele andere aandoeningen. Oxandrolon is gemakkelijk verkrijgbaar bij legaleanabolen.com en kan worden gekocht in de online winkel https://legaleanabolen.com/categorie/orale-steroïden/oxandrolon/. In dit artikel gaan we dieper in op de farmacologische werking van Oxandrolon.

Wat is Oxandrolon?

Oxandrolon is een synthetisch anabool-androgene steroïde (AAS) dat is ontwikkeld door Searle Laboratories in 1964. Het is een 17α-alkylated steroïde dat wordt gebruikt voor de behandeling van verschillende aandoeningen. Het wordt ook gebruikt door atleten en bodybuilders die op zoek zijn naar kracht en spiermassa.

Hoe werkt het?

Oxandrolon werkt door het binden aan androgene receptoren in het lichaam. Deze binding veroorzaakt een verhoogde synthese van eiwitten en een verhoogde lipolyse. Dit leidt tot een toename in spiermassa en kracht. Oxandrolon verhoogt ook de stikstofretentie in het lichaam, wat resulteert in een betere spierherstel.

De farmacokinetiek van Oxandrolon

Oxandrolon wordt geabsorbeerd in het lichaam door de darmen. Het wordt vervolgens via de bloedbaan getransporteerd naar de weefsels. Oxandrolon wordt gemetaboliseerd in de lever door cytochroom P450-enzymen. De gemetaboliseerde vormen van Oxandrolon worden vervolgens in de urine uitgescheiden.

De farmacodynamiek van Oxandrolon

Oxandrolon heeft verschillende farmacodynamische effecten op het lichaam. Het versterkt de anabole activiteiten in het lichaam. Het verhoogt de eiwitsynthese, wat resulteert in spiergroei. Oxandrolon verhoogt ook de stikstofretentie, waardoor spieren meer gedehydrateerd kunnen worden. Het verhoogt ook het metabolisme, wat resulteert in een verhoogde vetverbranding.

Voordelen van Oxandrolon

Oxandrolon heeft vele voordelen voor het lichaam. Hieronder vindt u enkele van deze voordelen.

 • Het verbetert de spiermassa: Oxandrolon verbetert de spiermassa door het verhogen van de eiwitsynthese.
 • Het verhoogt de stikstofretentie: Oxandrolon verhoogt de stikstofretentie, waardoor spieren meer gedehydrateerd kunnen worden.
 • Het verhoogt de kracht: Oxandrolon verhoogt de kracht, waardoor atleten en bodybuilders hun prestaties kunnen verbeteren.
 • Het vermindert het vetpercentage: Oxandrolon vermindert het vetpercentage door het verhogen van het metabolisme.
 • Het verlaagt het HDL-cholesterol: Oxandrolon verlaagt het HDL-cholesterol, wat resulteert in een verminderde kans op hartziekten.

Bijwerkingen van Oxandrolon

Hoewel Oxandrolon veel voordelen heeft, kunnen er ook bijwerkingen optreden. Sommige van deze bijwerkingen zijn:

 • Acne: Acne is een van de meest voorkomende bijwerkingen van Oxandrolon.
 • Haaruitval: Oxandrolon kan ook leiden tot haaruitval.
 • Veranderingen in seksueel gedrag: Oxandrolon kan ook leiden tot veranderingen in seksueel gedrag, zoals een verminderd libido.
 • Hoofdpijn: Hoofdpijn is een andere bijwerking van het gebruik van Oxandrolon.

Dosering van Oxandrolon

Oxandrolon is verkrijgbaar in verschillende doseringen. De meest voorgeschreven doseringen zijn:

 • Voor mannen: 10-20 mg per dag
 • Voor vrouwen: 2,5-5 mg per dag

De doseringen kunnen worden aangepast op basis van de individuele behoeften.

Farmacologische Werking van Oxandrolon

Samenvatting

Oxandrolon is een synthetisch anabool-androgene steroïde (AAS) dat wordt gebruikt voor verschillende doeleinden. Het werkt door het binden aan androgene receptoren in het lichaam. Het verhoogt de eiwitsynthese, wat resulteert in spiergroei. Oxandrolon verhoogt ook de stikstofretentie en het metabolisme. Oxandrolon heeft vele voordelen voor het lichaam, maar het kan ook bijwerkingen hebben, zoals acne, haaruitval, veranderingen in seksueel gedrag, hoofdpijn en veranderingen in bloedwaarden. Oxandrolon is verkrijgbaar in verschillende doseringen en de doseringen kunnen worden aangepast op basis van de individuele behoeften.